Sedan aktiveringen av MFA (MICROSOFT AUTHENTICATOR) har det uppstått fler problem i APPLE’s standardmailapp ”MAIL/EPOST, utöver de tidigare problemen med synkning.

• Därför rekommenderar INTERN-IT att du använder ”MICROSOFT OUTLOOK” som standard för ditt SGF-konto i mobilen.

MEN, du behöver båda apparna! Läs nedan så förstår du varför!

MICROSOFT OUTLOOK

Appen  OUTLOOK är redan installerad i din mobil via MERAKI eller så hämtar du den i APPSTORE (GOOGLE PLAY STORE).

Fördelar:

• Appen fungerar bättre med mot MICROSOFTs mailserver, övriga appar som TEAMS och MICROSOFT AUTHENTICATOR etc då den det är samma tillverkare (MICROSOFT).
  • ingår gratis i SGFs licens för OFFICE 365.
  • möjlighet att bifoga bilder, dokument direkt från ONEDRIVE och SHAREPOINT – men även tex DROPBOX och GOOGLE DRIVE etc, om du lagt in dessa konton i OUTLOOK.
  • hantera DELADE BREVLÅDOR (SHARED MAILBOXES) som delas med kollegor på jobbet.
  • Det finns även möjlighet att koppla mer säkerhet (FACE-ID för att öppna appen) för att skydda din epost & konto.
  • Har du autentiserat i en av MICROSOFT appar, så är du automatiskt inloggad & autentiserad i de övriga.
  • Hanteringen av kontakter är bättre i OUTLOOK
  • Funktionen för KALENDRAR är bättre i OUTLOOK
  • osv

För privat epost i mobilen:

• Använd tex GMAIL för GMAIL, eftersom denna app är anpassa för GMAILs funktioner.
  • GMAIL kan även hantera andra privata mailkonton (HOTMAIL/LIVE/OUTLOOK.COM och YAHOO etc).

Men standardappen EPOST/MAIL då? Behövs den? – JA!

Varför ska du då ha ditt SGF-konto  (och även dina privata epostadresser och iCLOUD-konto) inlagt i standardappen MAIL/EPOST, om nu SGF INTERN-IT rekommenterar OUTLOOK?

Jo, för att tex ringa, skicka SMS, använda standardkalendern etc i en iPHONE (motsvarande för ANDROID), så används bara de kontouppgifter som finns inlagda under KONTON på din mobil (se INSTÄLLNINGAR / EPOST / KONTO på iPHONE).

Dessutom använder de flesta andra appar de uppgifter som finns i standardapparna EPOST, KALENDER och KONTAKTER.

NOTISER från OUTLOOK eller MAIL/EPOST?

För att slippa få notiser i både MAIL/EPOST och OUTLOOK, bör du stänga av notiserna i en av dem.