Utöver uppdateringar av själva operativsystemet (WINDOWS) i datorn, så behöver du även uppdatera hårdvaran och de program som hänger ihop med tillverkaren - i vårt fall HP. (Andra tillverkare som tex LENOVO har motsvarande program).

Supportsidan för HP: https://support.hp.com/se-sv

(Om du saknar programmet "HP SUPPORT ASSISTANT" på din dator, använd länken nederst på denna sida för att hämta programmet från HPs webplats). Programmet kan även användas för att uppdatera HP-skrivare och andra HP-produkter.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT SÖKA EFTER UPPDATERINGAR FRÅN HP:

1. Starta programmet på någto av följande 3 sätt:
    1. Klicka på "blåa frågetecknet" nere vid klockan
    2. ... eller genom att högerklicka på AKTIVITETSFÄLTET (långa svarta fältet nederst på datorn - se bilden) och  sedan välj VERKTYGSFÄLT följt av "HP SUPPORT ASSISTANT"

3. ... eller genom att klicka på SÖK (eller WINDOWS-knappen) och börja med att skriv in "HP SUPPORT ASSISTANT" (se bilden). Om programmet redan finns på datorn så kommer du se det (se bilden).

2. Klicka på "UPPDATERINGAR"...

3. ... programmet letar efter uppdateringar ...

4. En lista över tillgängliga uppdatering visas. Markera alla och installera

[ BILD SAKNAS]

5. Efter installationerna är det alltid bra att starta om datorn!

6. KLART! (eller om uppdateringar saknas just nu, så visas följande):

LÄNK FÖR NEDLADDNING:

Ladda ner "HP SUPPORT ASSISTANT" härifrån: https://support.hp.com/se-sv/help/hp-support-assistant (se bilden nedan)

(Om installationen misslyckas, så har du en äldre HP-dator. Använd då länken för att hämta hem den versionen anpassad för äldre datorer - se bilden).