Här kan du kontrollera på vilka sätt du kan autentisera dig mot MICROSOFT 365.

OBS! Notera att du MÅSTE lägga till mobilnummer och autentiseringen
i MICROSOFT AUTHENTICATOR när du är i Sverige!

Kontrollera din autentiseringsmetoder:

1. Logga in på PORTALEN (http://portal.office.com) med din GOLF-adress och lösenord.
  2. Klicka på ditt namn, alltså "Förnamn Efternamn (GOLF)" som syns uppe till höger.
  3. Klicka sedan på "VISA KONTO" i rutan som öppnas (se bilden)!

4. Klicka på "SÄKERHETSINFORMATION"

5. Här ska du se ditt mobilnummer samt även om du har konfigurerat appen MICROSOFT AUTHENTICATOR korrekt. (Genväg till denna sida: https://mysignins.microsoft.com/security-info)

6. Om du saknar mobilnummer (första raden i röda rutan på bilden ovan)
    eller appen för din mobil (se röda rutans andra rad ovan),
    så måste du följa instruktionerna nedan för aktivera den/de du saknar!

Fixar mobilnumret först, sedan MICROSOFT AUTHENTICATOR!

Lägg till mobilnumret

Installera Micrsoft Authenticator & koppla den till ditt konto:

• Ha ett "bra" namn på din mobil (tex "Förnamn iPhone 13" eller motsvarande) så att du snabbt ser att rätt mobil finns med i listan. Kontrollera och ändra vilket namn din mobil har här: INSTÄLLNINGAR / ALLMÄNT / OM på en iPHONE.

• OBS 1! Om du byter mobil, (som vi gjorde i maj/juni) måste du ta bort autentiseringen för gamla mobilen och sedan lägga till din nya mobil! Många hade appen  använde den tidigare på sin GAMLA mobil! Klicka i så fall på TA BORT!

• Om du saknar raden med "MICROSOFT AUTHENTICATOR" i listan på din nuvarande mobil,
    gå till: Microsoft Authenticator & Microsoft 365 för att installera appen och konfigurera den!
    OBS 2! Ladda ner rätt app - klicka INTE på första bästa alternativ som du ser i appbutiken! Microsoft AUTHENTICATOR kommer från MICROSOFT och är GRATIS!

Flera telefoner eller surfplatta:

• Du kan lägga till även en sekundär mobil eller surfplatta!

Övrig länk: