Du kan inte göra inbjudan inifrån MICROSOFT TEAMS - du måste använda kalendern i MICROSOFT OUTLOOK!

Varför?

Jo, för att om du skulle starta ett nytt möte i TEAMS, skriv inte "sgf.dl" i rutan deltagare och tryck samtidigt på CTRL+K så öppnas ett nytt fönster med de aktuella maillistor (distributionslistor) som finns.

Du ska troligen välja "SGF DL ALLA SGF:are (Anställda + Övriga)" och sedan ta bort de som inte ska ha informationen...

Men...

Du kan inte "öppna upp" en grupp/distributionslista i TEAMS
och inte heller ta bort enstaka personer från listan.

Du måste i så fall använda "LÄGG TILL TEAMSMÖTE" i OUTLOOK i stället
(se mer nederst på denna sida)!

Så vad gör man då? Du använder OUTLOOK!

1. Öppna OUTLOOK och sedan din kalender!
  2. Klicka på NYTT TEAMS-MÖTE

3. På OBLIGATORISKT eller VALFRITT fyller du i "sgf.dl" och trycker samtidigt CTRL+K för att få upp en aktuell lista över de distributionslistor som finns.

4. Eftersom du normalt inte får skicka epost eller mötesinbjuden till en distributionslista ("SGF.DL"), så måste du klicka på "+" för att "öppna upp" listan, så att du kan se alla deltagare. Nu kan enkelt redigera listan och lägga till andra epostadresser.

5. Klicka på "OK" för att se hela epostlistan...

6. Om du nu ser ännu en distributionslista, klicka återigen på "+" för öppna upp även denna - av samma anledning. Du kan och får inte skicka  (se bilden nedan)

7. Redigera listan av epostadresser, lägg till interna och externa adresser.
  8. Skriv klart inbjudan...
  9. Skicka ut inbjudan!

Se även: