Du har ett konto på iCLOUD (den epostadress och lösenord du använder när du köper/uppdaterar en app). Kontot på iCloud är på 5GB gratis. Din mobil är 64 GB...

Som standard görs backup automatisk av din mobil på tex inställningar, konfigurationer och annat (mkt lite data) samt dina bilder och filmer (VÄLDIGT MYCKET DATA). Detta sparas automatiskt upp till ditt iCLOUD-konto.

64 GB är mer än 5 GB!

Så, vad gör du?

• Antingen betalar du själv privat pengar tlll APPLE och iCLOUD - och får mer utrymme i ditt iCLOUD. och du kan göra backup även fortsättningsivs. (onödigt)
  • Eller stänger du av funktionen SÄKERHETSKOPIA (alltså BACKUP TILL ICLOUD) (gratis)

Stäng av backup av mobilen till iCLOUD:
Gå till INSTÄLLNINGAR / ICLOUD och stäng av SÄKERHETSKOPIA

Men om du vill ha backup på mobilen då?

Koppla ihop datorn och mobilen med strömsladden. Använd programmet iTunes och gör en backup till datorn - inte till iCloud. Gör detta regelbundet (1-2 ggr per månad minst).

Läs mer här: https://sgf.freshdesk.com/solution/articles/6000168844