Problem:

Outlook öppnar länkar ii Egde - trots att Chrome är standardwebläsare!

Lösning:

Det är "ny funktion" i OUTLOOK, där EGDE öppnas trots att en annan webläsare är vadl som standard. Lösningen blir att du ändrar från EDGE till STANDARDWEBLÄSARE i OUTLOOK.

Exempel: Du vill ha GOOGLE CHROME som standardwebläsare men även att länkarna i OUTLOOK ska öppnas i CHROME - inte i EDGE.

Börja med att kontorllera vilken webläsare som är STANDARDWEBLÄSARE:

Gör så här:

STEG 1: Vilken är standardwebläsare?

1. Klicka på START (WINDOWS-flaggan nere till vänster)
  2. Öppna INSTÄLLNINGAR ("kugghjulet")
  3. Skriv in "standardappar" i SÖK-rutan
  4. Verifiera att webläsaren är GOOGLE CHROME (se bild) eller ändra till CHROME

STEG 2: Ändra i OUTLOOK, så att STANDARD-webläsaren används!

1. Starta OUTLOOK och Klicka på ARKIV i menyn uppe till höger
  2. Välj ALTERNATIV nere i vänstra hörnet
  3. Klicka på fliken AVANCERAT i vänster menyn...
  4. ...  ändra från EGDE till STANDARDWEBLÄSARE (se tredje bilden nedan)
  5. Starta om OUTLOOK!

KLART!