Appen "Meraki" (eller mer korrekt "MERAKI SYSTEM MANAGER") används på SGF-mobiler för hantering.

• Appen ska alltid vara installerad i din SGF-mobil.
  • Du ska alltid ha "4st gröna bockar" i appen - då är allt OK.
  • Du ska ha "NOTISER" aktiverad för MERAKI (se nedan).

Se även: Vad är MERAKI på min mobil?

"De 4 gröna bockarna":

Ibland saknas en eller flera av "de 4 gröna bockarna" i appen (se bilden nedan), då behöver du åtgärda detta!

De vanligaste problemen brukar vara:

- Location:

Du har inte aktiverat PLATSTJÄNSTER (alltså GPS) för appen.

Åtgärd:

• Gå in i INSTÄLLNINGAR
  • Skrolla ner cirka 100 rader (apparna kommer i bokstavsordning efter ett tag)...
  • ... tills du hittar appen "MERAKI MDM"
  • Välj sedan "PLATS" och därefter "ALLTID"

• Efter 3-4 dagar ser du den 4:e bilden nedan, välj då "TILLÅT ALLTID" annars får du göra om ovan.

- Compliant:

Troligen saknar du har saknar en eller flera appar (se första bilden nedan) som du borde ha installerad i mobilen och/eller är inte MERAKI installerad och aktiverad på rätt sätt.

Åtgärd:

• Se till att du har alla rekommenderade appar installerade - du ser dem genom att välja "APPS" filken (se nere till höger på första bilden.
  • SGF har ca 10-15 appar som rekommenderas. Skrolla längst ned så ser du vilken du saknar och installera den
  • Om du har alla appar, kan det bero på att du ett stort antal ouppdaterade appar i mobilen. Du hittar en lista och hur du uppdaterar dina appar i mobilen här: Uppdatera alla appar i mobilen nu!

I listan över appar som MERAKI installerar, så listas de du saknar, nederst (se bilden till vänster).

Installera alla dessa appar.

Du behöver INTE klick på UPDATE (för de övriga apparna) - utan uppdatera dessa på vanligt sätt (se länken till höger.

Om du har alla appar, kan det bero på att du ett stort antal ouppdaterade appar i mobilen.

Du hittar en lista och hur du uppdaterar dina appar i mobilen här: Uppdatera alla appar i mobilen nu!

Ta emot notiser:

Ibland behöver INTERN-IT eller SGF skicka meddelande till dig. Du behöver därför tillåta notiser som denna i mobilen för appen "MERAKI"