För att uppdatera WINDOWS i din dator, kan ibland behöva göras manuellt (de viktigaste uppdateringar installeras alltid automatiskt).


Gör så här:

 1. Klicka på START (Windows-flaggan nere till vänster) eller SÖK (förstoringsglaset) och skriv in "INSTÄLLNINGAR" i rutan...

 2. .... klicka sedan på  INSTÄLLNINGAR ("kugghjulet")


 3. Klicka på "UPPDATERINGAR OCH SÄKERHET" i fönstret som öppnas

 4. OBS! Om du får en fråga om att uppdatera till WINDOWS 11, så ska du INTE välja det,
  utan klicka på "BEHÅLL WINDOWS 10 TILLS VIDARE"!

 5. Klicka på "SÖK EFTER UPPDATERINGAR" 


 6. För de "VALFRIA UPPDATERINGAR" från tex HP (din dator, skrivare eller annan utrustning). Dessa ska alltid uppdateras! Du behöver ibland klicka på ">" före "DRIVRUTINSUPPDATERINGAR" för att "öppna upp" en lista över tillgänglia uppdateringar... Markera alla dessa uppdateringar och klicka på "LADDA NER OCH INSTALLERA"


 7. Finns det fler uppdateringar, så installera dem också... 8. Normalt installeras alla vanliga uppdateringar automatiskt...

 9. KLART! 
 10. (Eventuellt kan du behöva starta om datorn efter ca 15-20 minuter - vilket alltid är bra efter uppdateringar)
PROBLEM: Men jag har 10-20 st uppdateringar eller uppdateringar vill inte installeras?


Det kan bero på att du har en gammal version av WINDOWS 10, som inte är kompatibel med de nya uppdateringar... I så fall, uppdatera först WINDOWS 10 (enligt nedan) och göra sedan allt ovan på denna sida!


Vilken version av WINDOWS har jag idag?

Den senaste versionen av WINDOWS 10 är heter ”21H2” (augusti 2022) och du kan kontrollera vilken version du har här: Vilken version av Windows 10 har jag?

OBS: Du ska INTE uppdatera till WINDOWS 11, utan bara till den senaste versionen av WINDOWS 10!