STÄNGA AV eller STARTA OM datorn? Varje dag?

Ändrad den Fri, 15 Oct 2021 vid 12:43 PM

Hej!

 

En fråga som ofta återkommer  - Hur gör jag för att  STARTA OM eller STÄNGA AV min SGF-dator?

 

 

Alltså:

  • Att välja STÄNGA AV kommer att stänga av datorn. Du måste sedan fysiskt trycka på POWER-knappen på datorn/dockan för att starta datorn.

  • Att välja START OM, betyder att datorn stängs av men startar upp direkt, utan att du behöver trycka på en knapp.

 

När väljer jag vad?

 

  • Du väljer ”Starta om” när du uppmanas till det av tex PANDA eller WINDOWS under din arbetsdag. Du kan även göra det om datorn känns ”seg” eller ett program kraschar eller krånglar. Det brukar lösa de flesta problem. Om du får en uppmaning bör du göra det snarast.

 

  • Du väljer ”Stäng av” när arbetsdagen är slut eller om du ska resa med datorn. Då stängs datorn av helt. Nu först kan datorn läggas i en datorväska. Du startar sedan datorn genom att klicka på POWER-knappen och HP-loggan visas när datorn startar upp.

 

Men ”Strömsparläge” eller ”Viloläge” då?

Alternativet ”Strömsparläge” eller ”VILOLÄGE” kan du välja när du går mellan möten på kontoret och du bär datorn i handen. Detta händer även om du lämnar datorn en längre stund eller om du stänger locket på datorn. När du sedan trycker på POWER-knappen så kommer datorn att ”vakna upp” från viloläget och allt är precis som tidigare. Du har alltså inte STARTAT OM eller STÄNGT AV datorn. Du ska alltså inte transportera en dator i detta läge.


Automatisk omstart efter 1 vecka!

Om du har inte valt STÄNG AV eller START OMöver en vecka, trots ett flertal uppmaningar, kommer en automatisk omstart att ske inom kort!
Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov