Ta ett skärmklipp (skärmdump) av mobilens skärm

Ändrad den Thu, 13 Oct 2022 vid 12:50 PM

Beroende på modell av iPhone (motsvarande på ANDROID) så är det olika sätta ta skärmklipp av det visas på skärmen genom att snabbt klicka så här: 


  • För iPhone 11 och nyare mobiler är det första alternativet som gäller. 
  • För IPhone 6 till iPhone 8 är det mittenalternativet
  • För iPhone 5S och tidigare är det tredje alterntivetSkärmklipp genom att "knacka" på baksidan (från iPhone 11)


Vanligtvis skulle du ta en skärmdump med en kombination av fysiska knappar på din iPhone, men det är lätt att fumla dem och låsa din iPhone av misstag eller justera volymen. Med detta tips är en snabb skärmdump bara två eller tre "knackningar" bort.


Om du har en iPhone 8 eller senare med iOS 14 eller senare kan du nu ta en skärmdump genom att bara trycka på baksidan, tack vare en ny tillgänglighetsfunktion som heter Back Tap!


Hur fungerar Back Tap?

Funktionen "Back Tap", som först introducerades i iOS 14, använder accelerometern i en iPhone 8 eller senare för att upptäcka om du har knackat på baksidan av din enhet. I Inställningar kan du konfigurera två eller tre "knackningar" för att starta vissa åtgärder på din telefon. Apple anser att detta är en tillgänglighetsfunktion, men det kan vara användbart för alla.


Hur gör jag?

Öppna först “Inställningar” 


Tryck på Tillgänglighet (HJÄLPMEDEL)


Tryck på “Touch” på nästa skärm.


På skärmen “Touch Settings”, bläddra nedåt tills du ser alternativet “Back Tap” (Tryck på baksidan) och tryck sedan på det.

 

I inställningarna för “Back Tap” kan du välja att tilldela skärmdumpsåtgärden till antingen två knackningar (“Double Tap”) eller tre knackningar (“Triple Tap”) på baksidan av fodralet. Välj det alternativ du vill ha.I menyn som dyker upp bläddrar du nedåt i listan tills du hittar “Skärmdump” och välj sedan den.


Därefter går du tillbaka en menynivå för att se till att ditt val sparas och avslutar sedan Inställningar.


Nästa gång du trycker på två eller tre gånger (beroende på vilken inställning du väljer) på baksidan av din iPhone kommer iOS att ta en bild av din iPhones nuvarande skärm och spara den i en bildfil. Skärmdumpbilderna du tar sparas som vanligt i ditt fotoalbum och de kan visas senare i appen Foton. 


Du kan till och med ställa in ett dubbel- eller trippeltryck på för att utlösa en hjälpmedelsgenväg och snabbt få tillgång till funktioner som AssistiveTouch, Siri-genvägar, Förstoringsglas, Lätt att nå och VoiceOver.
Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov