Tidsåtgång: 1-2 minuter

Gör så här:

1. Stäng alla öppna program.
  2. Ladda ner http://enterprise.updates.pandasoftware.com/pcop/files/PSInfo.exe
  3. Dubbelklicka på filen ”PSInfo.exe” (som troligen ligger i HÄMTADE FILER) om du inte kan starta (dvs KÖRA) filen direkt från webläsaren.

4. Svara ”JA” att programmet ”PANDA SUPPORT INFORMATION” får ändra på din dator
  5. Acceptera villkoren:

6. Välj ”EndPoint Protection” och klicka sedan på TOOLS

7. Välj fliken Tools och sedan PROTECTION GENERIC UNINSTALLER (se bilden nedan)

8. Starta programmet:

9. Avinstallationen är klar på några sekunder:

10. Nu är det dags att STARTA OM datorn
  11. Nu ska installera PANDA, genom att antingen

a) använda de 2 filer som du fått mail eller på en länk av INTERN-IT

eller

b) äldre versioner av programmet ska även finns på din dator: Kör de båda program som finns annars i mappen "C:\SGF_Intern-IT\Panda\" där de heter "AgentSetup_Default.exe" och "WAAgent.msi". Dubbelklicka och välj INSTALLERA. Efter ca 10s kan du trycka på "OK".

12. Nu kan jobba som vanligt, men...
  13. ... vänta ca 10 minuter innan du startar om eller stänga av datorn eftersom en installation och uppdatering sker i bakgrunden.
  14. Klart