Är du inte nöjd med vilket program som öppnas när du klickar på en fil eller länk? Du ska du ändra i STANDARDPROGRAM

Exempel med rekommendationer från SGF:

• PDF - välj LÄSARE eller ADOBE ACROBAT READER (standard i Windows är: MICROSOFT EDGE) - se nedan
  • web & internet - Välj Internet Explorer (standard i Windows är: MICROSOFT EDGE)
  • länken för epostadresser "mailto" - Välj OUTLOOK (standard i Windows är: appen EPOST)

Öppna KONTROLLPANELEN

1. Skriv in STANDARDPROGRAM uppe till höger och välj sedan ANGE DINA STANDARDPROGRAM
  2. Välj det program du vill använda (tex OUTLOOK, INTERNET EXPLORER eller ADOBE ACROBAT) i listan.
  3. Klicka på ANVÄND DETTA PROGRAM SOM STANDARDPROGRAM
  4. Passa på att ändra i andra program (se ovan)
  5. Klicka OK när du är klar

För att få tex PDF att alltid öppnas i ACROBAT READER (se bilderna nedan):

1. Högerklicka på en PDF-fil i UTFORSKAREN (tex i ONEDRIVE).
  2. Klicka på  ”ÖPPNA MED” ...
  3. ... och sedan klicka på  ”VÄLJ ANNAT PROGRAM…”
  4. Välj  ”ADOBE READER” i listan i fönstret som öppnas
  5. Kryssa i rutan ANVÄND ALLTID DETTA PROGRAM I FORTSÄTTNING
  6. Klicka på OK (filen som du valde öppnas nu automatiskt i ACROBAT READER).

Nu öppnas alla PDF i ADOBE READER i fortsättningen när du klicka på dem

och sedan