OBS: Installera inte OFFICE via mobilt bredband eller INTERNETDELNING på mobilen eftersom programmet är stort och tar mycket surf (och därefter startar nedladdningen av din epost och dina filer i ONEDRIVE)!

För att installera OFFICE-paketet (Office 365 ProPlus 2016 med OUTLOOK, WORD, EXCEL etc) på din PC:

1. Logga in i Portalen (http://portal.office.com) med INTERNET EXPLORER eller MICROSOFT EDGE.
  2. Klicka på INSTALLERA OFFICE-appar (uppe till höger).
  3. Installationsfilen på ca 5 MB laddas ner när du väljer SPARA. Filen döps normalt till "Setup.X86.sv-se_O365ProPlusRetail_0ec16ed8-31bc-4902-b509-01336e0f5f88_TX_PR_b_48_" eller motsvarande.
  4. Klicka på installationsfilen som ligger i dina HÄMTADE FILER och installera.
  5. Vänta tills installationen är klar innan du loggar ut eller stänger av datorn.

Aktivera OFFICE på datorn:

1. Starta sedan WORD.
  2. GODKÄNN de 2 rutorna som kommer upp.
  3. Starta "SKYPE FÖR FÖRETAG" (gamla LYNC) och logga in med din epostadress + lösenord samt bekräfta med lösenord igen.
  4. Starta OUTLOOK och ange ditt förnamn, efternamn, epostadress samt bekräfta lösenord i rutan som öppnas.

För installation av ONEDRIVE:

Kontakta INTERN-IT, då vi använder en nyare och annorlunda lösning än den som är standard.

För installation av Teams:

Kontakta INTERN-IT, då vi använder en nyare och annorlunda lösning än den som är standard.

För installation på MAC:

Kontakta INTERN-IT.

För installation på iPhone/iPad, Android eller surfplattor:

För att läsa t.ex en WORD-fil, så är det bara att klicka på filen om du använder appen OUTLOOK eller ONEDRIVE.

Du behöver bara programmen/apparna WORD, EXCEL och POWERPOINT etc för att SKAPA eller ÄNDRA i ett dokument. Tänk på att WORD, EXCEL och POWERPOINT etc ligger på ca 700MB styck, vilket gör att din mobil/surfplatta snabbt blir fullt. Gå till programbutiken (APPSTORE eller GOOGLE PLAY) och sök på programmet, tex WORD (se till att tillverkaren är MICROSOFT) och installera programmet. Programmet är gratis om du loggar in med din epostadress och lösenord.

Antal licenser per användare i OFFICE 365:

Du har rätt att använda OFFICE 365 på upp till 5 enheter (i dagsläget räknas inte tex WORD installerat på en iPhone eller iPAD).

OBS! Undvik att installera programmet på privata datorer,
eftersom om du gör fel, kan andra personer komma åt din mail och dokument!