För att skriva ut dokument så måste du använda något av följande WIFI-nät: "RF WLAN" eller "RF KONTOR".

(Det går inte att skriva ut från "RF GUEST" nätet - vilket är det vanligaste problemet)

OBS!!! RF installerade nya skrivare i juni 2021 och du måste installera dessa skrivare enligt PDF-filerna: nederst på denna sida!

• "Snabb guide för att byta standardskrivare"
  • "Papercut Användarguide 2021 06"

Steg 1:  Starta KONTROLLPANELEN - oftast ligger redan en genväg till KONTROLLPANELENSKRIVBORDET. Annars högerklicka på Windows-ikonen, nere till vänster, skriv in ordet kontroll och klicka på ordet Kontrollpanelen som visas.

Steg 2: Klicka på Visa enheter och skrivare.

Steg 3: Under SKRIVARE (se bild nedan) bör sedan se skrivaren "RF PULLPRINT PC PÅ RF01PR02" samt även PDF-skrivaren "MICROSOFT PRINT TO PDF" och "SEND TO ONENOTE" samt eventuella egna hemma-skrivare.

Steg 4: Högerklicka på den skrivare du vill ha som STANDARDSKRIVARE och välj alternativet LÄGG TILL SOM STANDARDSKRIVARE. (se bilden ovan). Nu är "RF PULLPRINT PC PÅ RF01PR02" vald (se nedan).

Steg 5: Ska du lägga till en ny skrivare, eller om skrivare saknas i listan? Normalt räcker det med att nu ansluta en skrivare via USB, så hämtar WINDOWS de drivrutiner som behövs. Annars får du klicka på Lägg till en skrivare. Efter en stund visas de skrivare som hittats på det nätverk du är ansluten till via kabel eller trådlöst...

Steg 6: Låt datorn söka efter skrivarna. När den är klar så ska du välja skrivaren du vill installera, Tex den nya RF-skrivaren kallad "RF Pullprint PC på RF"

tex dina nya hemmaskrivare. Du kan bara välja en i taget. Efter du har markerat skrivaren, klicka på nästa och låt skrivaren installeras.

Steg 7: Ge skrivaren ett namn så att du lätt kommer ihåg vilken skrivare det är, t.ex. "HP hemma". Klicka sedan på nästa.

Steg 8: Om
du får en fråga om SKRIVARDELNINGMarkera alternativet: Dela inte ut den här skrivaren. Klicka på Nästa.

Steg 9: Det är nu upp till dig om du vill ha den här skrivaren som standardskrivare. Klicka sedan på slutför.

Steg 10: Repetera steg 5 till 9 för alla skrivare du vill installera.

OBS!!! RF installerade nya skrivare i juni 2021 och du måste installera dessa skrivare enligt PDF-filerna: nederst på denna sida!

• "Snabb guide för att byta standardskrivare"
  • "Papercut Användarguide 2021 06"