Idag stoppar vårt spamfilter ca 60 miljoner spam per år, så det är bara ett "litet" antal som kommer fram till dig. De mail som är lite tveksamma levereras dock till dig med tillägget *SPAM* först i ämnesraden. De mer tveksamma mailen (ca 100-400 st/dag, varav 99% är spam) får INTERN-IT i en rapport varje dag, medan resten kastas bort direkt.


Om det är seriösa företag, så finns det AVBOKA / UNSUBSCRIBE längst ner i alla mail. Tänk på att du då bekräftar att epostadressen fungerar, så ibland finns risken att du får nya spam.


Markera alltid mailen som spam i OUTLOOKs mapp INKORG (genom att högerklicka, välj MARKERA SOM och sedan SKRÄPPOST), så hamnar de i SKRÄP-mappen. Dessa tas sedan bort efter ca 30 dagar och du lär sedan OUTLOOK att automatiskt placera liknande mail där i fortsättningen. Glöm inte att kontrollera och "rätta" OUTLOOK om den klassar ett mail som skräp genom att högerklicka och välj INTE SKRÄPPOST.


Hur kan jag hjälpa till att minska spam för mig och alla andra?

Du kan VIDAREBEFORDRA mailet (eller hellre i ett enda nytt mail där du kopierar in alla spam) och skickar dem till INTERN-IT. Då kan jag spärra dem i vårt spamfilter direkt innan de kommer fram till dig eller dina kollegor.