Ibland kanske inte WIFI eller nätverkskabeln fungerar...

Är du hemma?

Börja med att starta om din fiberbox/modem från din internetleverantör men även din egna router genom att dra ut strömsladden i ca 30 sekunder. Efter ca 2-3 minuter är båda enheterna igång igen.

Nödlösning (om inte nedan fungerar):
Använd INTERNETDELNING (även kallad HOT SPOT) via mobilen är ett alternativ att använda vid strömavbrott / nätverksproblem på IHS eller andra ställen: Internetdelning via mobilen.

Gör så här för att lösa WIFI-problem:

Snabbinstruktion:

1. Använda IPCONFIG (flushdns, release, renew) och WINSOCK RESET
  2. Ta bort alla krånglande WIFI-nät (tex RF-nätverk eller din mobil, ditt hemmanätverk etc) från datorns lista över tidigare WIFI-nät som du har anslutit till
  3. Starta om och logga in
  4. Anslut först nu till WIFI igen
  5. Klart

Detaljerad instruktion

(Här används RFs nätverk som exempel på ett nätverk som krånglar - det skulle annars kunna vara din mobil eller ditt hemmanätverk.)

1. Stäng alla program på era datorer först…
  2. Klicka på START (windows-flaggan)
  3. Välj ”INSTÄLLNINGAR” (kugghjulet)

4. Välj ”NÄTVERK OCH INTERNET” i fönstret som öppnas

5. Välj ”WIFI” i vänstermenyn och sedan ”HANTERA KÄNDA NÄTVERK

6. Filtrera på ”RF” så slipper du skrolla bland alla dina wifi-nätverk du anslutit till

7. Radera alla nätverk som har med RF att göra (”RF WLAN”, ”WLAN RF KONTOR” och ”RF GUEST” etc) genom att klicka på dem och välja ”GLÖM”

8. Öppna KOMMANDOTOLKEN (även kallad CMD)

9.
  10. Fixa DNS med följande kommando (se bilden ovan och nedan) och tryck på ENTER/RETURN-knappen efter

ipconfig /flushdns

11. Skriv in följande kommandon i tur och ordning (tryck på ENTER/RETURN-knappen efter kommando)

ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /all

12. kör även detta kommando för att nollställa din dators och nätverkets inställningar för att kommunicera

netsh winsock reset

13. Stäng nu programmet KOMMANDOTOLKEN

14. Starta om datorn
  15. Logga in på datorn
  16. Anslut först nu WIFI  (kryssa i rutan ang ”använd kontouppgifter” eller vad det står)
  17. Klart

INTERN-IT och RF SERVICE på plan 5 kan bara felanmäla till ”RF DRIFT” som med ATEA hanterar nätverk och skrivare.