Det beror på om du är på Skanstull eller hemma... (klicka här om det är skrivaren på IHS Skanstull, som krånglar).

Hemma-skrivare:

1. Finns det papper i skrivaren?
  2. Kontrollera skrivarkön på skrivaren. (En ikon med en skrivare nere vid klockan till höger på skärmen. Dubbelklicka och du ser då kön på skrivar-servern)
  3. Kontrollera att skrivaren är igång, att strömmen är på. (Gäller din hemma-skrivare)
  4. Kontrollera skrivarkön på den aktuella skrivaren direkt på skrivaren om det finns
  5. Kolla om skrivaren varnar för att något är fel på sin display - åtgärda om så är fallet.

Ta bort alla dubbletter från skrivarkön samt eventuella gamla utskrifter som fastnat tidigare.

De vanligast problem med skrivare är:

1. Du har skrivit ut på en annan skrivare - Hämta/Radera från skrivarkön den andra skrivaren
  2. Pappret är slut i skrivaren - fyll på papper!
  3. Du är uppkopplad på ett WIFI-nät som saknar access till skrivare - Byt wifi-nät eller anslut nätvärkskabel på samma router!
  4. Tonern är slut i skrivaren - felmeddelande visas på skrivaren och på datorn. Ta ur, gå utomhus, skaka hårt och sätt in igen - brukar ge 20-100 sidor till i utskrift!
  5. Problem med skrivaren - Kolla skrivarkön och/eller felmeddelande på din dator och skrivaren.