GÖR SÅ HÄR:

1. Gå till websidan http://portral.office.com i webläsaren INTERNET EXPLORER (obs inte CHROME eller EGDE etc)!
    1. VIKTIGT: Om du redan är inloggad i PORTRALEN, så måste du logga ut enligt följande:
      1. Klicka på LOGGA UT via din PROFILBILD
      2. Vänta medan du loggas nu
      3. Stäng fliken i INTERNET EXPLORER
      4. Stäng övriga flikar
      5. Stäng INTERNET EXPLORER
      6. Starta sedan INTERNET EXPLORER igen

2. Gå till websidan http://portral.office.com med webläsaren INTERNET EXPLORER
  3. Sedan går du till SharePoint och väljer webbplats t.ex GOLFFÖRBUNDET eller en annan underwebplats (tex GIT, LANDSLAG etc).
  4. Välj "Dokument-modulen" genom att klicka på DOKUMENT i vänstermenyn.
  5. Klicka på ALLA DOKUMENT och därefter VISA I UTFORSKAREN.

6. Efter en stund (minst 5-10 sekunder) öppnas SharePoints mappstruktur i programmet UTFORSKAREN.

Problem:

• Vid problem visas ett fönster och felmeddelande när du försöker använda en genvägt till SharePoint i UTFORSKAREN, se bilden nedan.

Oftast beror det på att du är i fel mapp, du har inte loggat in med "HÅLL MIG INLOGGAD", eller så kanske du använder fel webbläsare (t.ex MICROSOFT EDGE eller GOOGLE CHROME).

Tidigare krävdes att SHAREPOINT fanns med i BETRODDA PLATSER i inställningar för INTERNET EXPLORER