PROBLEM:
Gå till INSTÄLLNINGAR / ALLMÄNT / PROGRAMUPPDATERING för att se om det finns en uppdatering tillgänglig! Efter några sekunder får du svaret: Din enhet är uppdaterad till senaste versionen - eller det finns uppdatering att ladda ner.

Ibland kan det redan stå "1" på ikonen INSTÄLLNINGAR ("kugghjulet"), vilket kan det betyda det att finns en uppdatering till din mobil/surfplatta!

LÖSNING:

Gör följande steg vid en uppdatering av din SGF-iPhone.

Tips:

• Gör aldrig uppdatering via mobildata, då uppdatering kan vara stor (ibland upp till 2-3 GB)!

• Genom att göra uppdateringen via datorn (och inte via WIFI) så får du samtidigt en backup av mobilens innehåll på datorn.

Gör så här:

1. Ladda ner iTunes via MICRSOFT STORE och starta programmet, om det saknas på datorn
  2. Uppdatera iTunes till senaste versionen ( och starta om datorn om det krävs).
  3. Koppla ihop iPhone med datorn via USB-sladden (sladden du laddar mobilen med).
  4. Välj LITA PÅ DEN HÄR DATORN om det visas i ruta på datorn.
  5. Bekräfta på mobilen genom att ange din "låskod"
  6. Välj ENDAST HÄMTNING när rutan om uppdateringen visas. (Uppdateringen laddas ner i bakgrunden på din dator medan du förbereder lite)
  7. Klicka på mobilen uppe till vänster i iTunes
  8. Kontrollera att backupen görs till datorn och inte ditt iTunes-konto.
  9. När uppdatering har laddats ner, väljer du INSTALLERA UPPDATERINGEN.

Se mer på:

Länkar:

Varför visas ingen uppdatering för min mobil/surfplatta?

Apple slutar efter några år att leverara större uppdateringar till de äldre enheterna, eftersom de inte klarar den senaste versionen av iOS. Du kan oftast fortsätta några år till att använda enheten, men efter ett tag kommer inte appar att fungera längre.

Just nu (april 2024):

• Nyare mobiler/surfplattor (iPhone X och senare) har den senaste versionen av iOS (17.4.1)
  • Äldre mobiler "stannar" på en iOS nivå, och får bara små och viktiga uppdateringar;
    • iPhone 8 (från 2018) är kvar på iOS 16
    • iPhone 6S (från 2016) är kvar på iOS 15