OBS 1!

Nedan förutsätter att du redan har gjort ett Lösenordsbyte (Microsoft 365 & datorn) och där valt ett bra lösenord enligt sidan Lösenord - tips & tricks!

OBS 2!

Har du en iPhone och/eller iPad med ditt SGF-konto i antingen standardprogrammet EPOST (även kallad MAIL) eller en MICROSOFT-app som tex OUTLOOK/TEAMS/ONEDRIVE etc (se bilden nedan), så måste du omedelbart byta lösenord där också - samma gäller för om du har andra appar som använder SGF-mailen eller kontakter osv.

LÖSNING (längre & detaljerad):

(se nedan för mer detaljerad)

• Ändra lösenordet i mobil/surfplatta:
    • Nu startar du appen "TEAMS"

Normalt ska du uppmanas att byta lösenordet automatiskt när appen öppans, annars gör du så här:
      • Gå till fliken CHATT och uppdatera listan (se nedan).
        En ruta med "Byt lösenord" visas. (Kan dröja upp till någon timme, men oftast inom 5-15 minuter)
    • Starta även standardprogrammet "E-POST" på mobilen:

Normalt ska du uppmanas att byta lösenordet automatiskt när appen öppans, annars gör du så här:
      • Gå till INKORGEN. Uppdatera listan (se nedan).
        En ruta med "Byt lösenord" visas. (Kan dröja upp till någon timme, men oftast inom 5-15 minuter).

• OBS!

Har du en iPad eller privat mobil med ditt SGF-konto inlagt, så måste du omedelbart byta lösenord där också - samma gäller för om du har andra appar som använder SGF-mailen eller kontakter osv på andra enheter!

• Klart!

LÖSNING (längre & detaljerad):

För att byta lösenord på ett konto i din iPHONE/iPAD, där du redan har kontot inlagt på din enhet, gör så här:

Steg 1. Gå in på INSTÄLLNINGAR:

Steg 2. Tryck på EPOST

Steg 3. Välj ditt SGF-konto:

4. Tryck på ditt konto:

5. Tryck på "Lösenord" och skriv in ditt nya:

6. Tryck på "Klar"

OBS!

Har du en iPad med Mail från ditt SGF-konto så måste du omedelbart byta lösenord där också - samma gäller för om du har andra appar som använder SGF-mailen eller kontakter osv.