VIKTIGT OM MICROSOFT 365:

Du måste ladda ner appen MICROSOFT AUTHENTICATOR till mobilen OCH aktivera ditt SGF-konto i Sverige ( före din utresa, för att utomlands få access till e-post och OFFICE 365 (dvs tex TEAMS, OneDrive och SharePoint etc) i mobil/dator/surfplatta.

RF kräver numera att du kan autentiserar dig på datorn, i mobilen och på webben även i Sverige samt om du befinner dig utanför Sverige/Norden. Annars kommer du inte att kunna läsa e-post eller komma åt MICROSOFT 365-programmen på en mobil/dator/surfplatta.

Varför?

För att försvåra för hackers, MÅSTE numera aktiveringen av denna funktion (installation av ett certifikatet) ske i Sverige.

Så här skriver RF (klicka på bilden för att läsa):

OK, men vad ska jag göra?

Kortfattat:

1. Använd appen "Microsoft Authenticator" som bör finnas på din mobil, annars ladda ner den!

OBS! Ladda ner rätt app i appbutiken! Appen är GRATIS och kommer från MICROSOFT!
    Direktlänk för iPhone/iPad: https://apps.apple.com/se/app/microsoft-authenticator/id983156458
    Återkom omedelbart till INTERN-IT om du loggat in i fel app - du kan bli hackade!

2. Starta appen, klicka på "+" för att lägga till ett nytt konto.
  3. Välj att lägga ett ”Arbets eller Skolkonto”
  4. Ange din golf-epostadress och datorlösenord.
  5. Klart!

Du använder sedan mobilappen för att autentisera din mobil/dator/surfplatta mot MICROSOFT, ungefär som du använder BankID till annat genom attdu antingen får ett sms (med 6 st siffror) eller så klickar du i appen för att autentisera dig.

Utomlands:

• Det ska normalt sett bara räcka att autentisera dig ca 2 gånger för mobilen (1 gång för alla MICROSOFT-apparna och övriga appar, som tex standardardprogrammet MAIL) per utlandsresa…

Använd sedan mobilappen för surfplattans och datorns autentisering.

Support & instruktionsfilm:
Se mer här:

Endast för avancerad användare:
Bäst fungerar Microsofts egna app "Microsoft Authenticator", för att autentisera dig mot MICROSOFT!
Men det KAN KANSKE fungera med authenticator-appar från som tex GOOGLE AUTHENTICATOR eller LASTPASS AUTHENTICATOR etc, men då får du inte tillgång till alla funktioner! Prova på egen risk, men se till ändå ha MICROSOFT AUTHENTICATOR som backup!