Om du kopplar ur en USB- eller annan lagringsenhet under tiden som information överförs eller sparas, finns det en risk att information försvinner eller att dina filer blir korrupta.

Därför så är det bra att alltid använda säker borttagning.

Steg 1. Se till att du har skrivit/sparat klart till lagringsenheten.

Steg 2. Leta fram ikonen för säker borttagning i aktivitetsfältet nere till höger (ibland så är ikonen gömd under pilen):

Steg 3. Högerklicka på ikonen.

Steg 4. Klicka på Mata ut...

Steg 5. När det står att det är säkert att ta bort maskinvara så kan du mata ut usb-enheten.