3/7 2020 kl 12:00:
Mobilern är på plats och kan hämtas på INTERN-IT (Kim, Ove och Hasse). Nästa

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Här kommer all aktuell information om själva mobilbytet att läggas upp. Besök den ofta och läs här först innan du kontaktar Intern-IT (Kim, Ove eller Hasse). SGF måste direkt efter 1 juli skicka in alla gamla iPhone 8 till det nuvarande leasingbolaget.

Återlämna nuvarande mobil:

Lämna in SGF-mobil & en laddare senast måndag 13 juli 2020 till INTERN-IT. (Välj din sämsta laddare - det kan även vara en icke-Apple-laddare)

Du ska ha stängt av HITTA MIN IPHONE innan du valde att ÅTERSTÄLLA MOBILEN.

Alltså:

• Ta bort HITTA MIN iPHONE (via INSTÄLLNINGAR / DITT NAMN / HITTA / HITTA MIN IPHONE) - se länk nedan
  • Återställa mobilen till fabriksinställningar: - se länk nedan
  • Lämna/post: mobil + laddare till Intern-IT

Adress: Återlämna helst eller via en kollega på IHS - annars skicka via DHL eller SCHENKER till

Svenska Golfförbundet

Att: Kim Koblet, INTERN-IT

Östgötagatan 98 D

116 64 Stockholm

Skicka en bild på kvittot där fraktnummer syns till Kim 0734154352!

Behålla nuvarande mobil:

De flesta fast anställda SGF:are (med undantag av ca 5-6 personer) har möjlighet att behålla nuvarande mobil. I så fall blir det ett löneavdrag på

• ca 2500kr för iPhone 8
  • ca 2750kr för iPhone 8 PLUS (större varianten)

Alla mobiler som inte lämnas in kommer räknas som att du vill behålla den!

Av de inlämnade mobilerna kan du även köpa en kollegas mobil... Meddela INTERN-IT snarast i så fall!

Nya mobilen (iPhone 11):

De som bor i Storstockholm eller jobbar på kontoret hämtar och byter mobiler på kontoret. Bor du utanför, ser jag helst att bytet sker i samband med att du träffar någon från kontoret - annars kommer jag behöva skicka ut mobilen till dig och sedan få den gamla tillbaka - vilket är en kostnad och osäkerhet.

Alla mobiler är iPhone 11 med skyddsglas på framsidan och ett skal

Du måste alltid ha skyddsglas och skal på mobilen!

Överföra information mellan iPhone 8 och iPhone 11:

Det finns flera sätt att överföra informationen mellan olika mobiler. Enklast och bäst är dock att utgå från en ny "ren" och sedan installera allt på nytt!

Börja använda iPhone 11 med något av följande alternativ:

1. Starta utan att överföra (bäst). Byt SIM-kort och fortsätt därifrån - allt finns på ditt APPLE-ID eller molnet!
  2. Klona mobilerna via WIFI (mobilerna ligger bredvid varandra)
  3. Gör backup av mobil via iTunes till din dator. Återställ sedan backup på nya mobilen.

Variant 1 (inget återskapas - en ren mobil):

Enklast och snabbast! Vem vill inte ha en ny fräsch mobil? Se till att har tillgång till WIFI och har ditt SIM-kort.

1. Sätt in SIM-kortet från gamla mobilen. Stäng av den gamla mobilen.
  2. Starta upp den nya mobilen.
  3. Följ instruktionerna på skärmen...
  4. Uppdatera till senaste version av iOS om så behövs!
  5. För att installera dina appar, gå till APPSTORE och leta upp dem - men det finns ett snabbare sätt:
    1. Gå in i APPSTORE
    2. Tryck på profilenbilden uppe till höger
    3. Tryck på KÖPT och sedan MIN KÖP
    4. Välj den fliken INTE PÅ IPHONE
    5. Ladda ner de appar du vill genom att klicka på "molnet med pilen"

Variant 2 (använd "Snabbstart" - kopiera innehållet via WIFI & Bluetooth):

OBS! Denna metod fungerar bara på icke-SGF mobiler eller om du betalar för iCLOUD (10 eller 30 kr/månad).

För att detta ska fungera finns några krav:

• Du behöver har din gamla mobil på WIFI!
  • Slå på BLUETOOTH på den gamla mobilen
  • Uppdaterat gamla mobilen till minst iOS 13 - helst senaste versionen - se länksamlingen nedan!
  • Gamla och nya mobilen ska vara nära varandra (men ta bort andra iPhones och iPADs)
  • Sätt båda mobilerna på laddning samtidigt som du utför nedan
  • Lösenordet för ditt APPLE-ID

Gör så här eller se på denna film (kommer snart):

1. Kontrollera kraven ovan
  2. Starta den nya mobilen
  3. Direkt efter du valt SVENSKA och SVERIGE bör du få en förfrågan om att att använda SNABBSTART.
  4. Acceptera och följ anvisningarna

Tyvärr fungerar inte ovan jämt, använd då variant 1 eller 3 i stället!

Variant 3 (använd en säkerhetskopia i iTunes på datorn):

Förberedelse:

• Ta bort onödiga appar som tar plats - se länklistan nedan!
  • Gör backup av bilder i GOOGLE FOTO om du använder programmet.
  • Flytta bilder och filmer från mobilen till extern hårddisk - se länklistan nedan!

Gör så här:

1. Uppdatera gamla mobilen till senaste versionen (aktuell version den 6 juli 2020 är iOS 13.5.1)
    via INSTÄLLNINGAR / ALLMÄNT / PROGRAMUPPDATERING, se länklistan nedan!
  2. Starta program iTUNES i datorn och uppdatera programmet om så behövs. VIKTIGT!
  3. Gör en backup av gamla mobilen till iTunes i datorn (inte iCLOUD), se länklistan nedan!
  4. Koppla in nya mobilen i datorn. Välj att INSTALLERA SOM NY IPHONE.
  5. Uppdatera nya mobilen till senaste iOS via iTUNES
  6. När uppdateringen är klar, välj ÅTERSKAPA FRÅN SÄKERHETSKOPIA
  7. Fyll i lösenordet du valde (troligen för några år sedan) för säkerhetskopia. Troligen ett av dina enklare lösenord. Försök och skriv ner de varianter du försökt.
  8. När återställning av dina inställningar och din data är klar, kommer dina appar att laddas ner från APPSTORE
  9. Klart

Bara det sista kvar att göra nu:

Oavsett vilken variant du väljer ovan, behöver du :

• skaffa ett nytt MOBILT BANKID via din bank (logga in med bankdosa).
  • aktivera Swish genom att starta appen i mobilen
  • Logga in i vissa appar samt acceptera tex att appen MEDDELANDEN får tillgång till bilder...

Länklistan - Här kommer användbara länkar: